Laura Geenen werd als zesde kind van Augustus Josephus Carolus Geenen en zijn echtgenote Annetta Fransina Eleonora Dumont in de Padang op 16 september 1892 geboren.
Augustus JC Geenen was eerst klerk in Emmahaven te Padang en agent van de Wees- en boedelkamer. Daarna werd Augustus JC Geenen griffier bij de Landraad van Sawahlunto.
Paulus Antonius Caspar Spamer leerde daar Augustus JC Geenen kennen en ook de 20 jarige dochter Laura Geenen, die hij op 30 oktober 1912 te Sawahlunto trouwde.
Het jonge paar vertrok naar Padang omdat PAC Spamer daar bij de Post en Telegraafdienst werkte. In 1918 werd hij daar tot 3e commies bevorderd en in 1919 werd hij benoemd tot Commies bij de Ombilin mijnen te Sawahlunto.

Paulus AC Spamer was reeds eerder in 1899 getrouwd met Antje Buyser. Zij kregen een dochter, Helena Hendrika Sophia, die op 8 augustus 1899 werd geboren. Echter dit huwelijk hield niet lang stand en het eindigde zeer waarschijnlijk rond 17-11-1903.

Laura was het jongste kind van de 6, die vader Augustus JC Geenen en Annette FE Dumont kregen. Na de dood van Laura’s moeder trouwde Augustus JC Geenen met Helena Francina Wilhelmina Maitimo en uit dit huwelijk werden nog eens 4 kinderen geboren.
Het jongste kind was Eddie Geenen, mijn vader.

Ook het huwelijk van Paulus AC Spamer en Laura Geenen hield geen stand en eindigde op een onverwacht moment op 6 december 1929.
Laura trad wat later in het huwelijk met Dick Theuvenet, die op 20-7-1890 was geboren. Ook dit huwelijk hield geen stand en eindigde op 27-2-1942, net voor de Japanse invasie op Sumatra.
Het ontbinden van dit huwelijk had te maken met de arrestatie van Dick wegens verduistering van geld van het bedrijf waar hij werkte. Enkele mensen waren getuige hoe hij werd meegenomen in een motor zijspan door de plaatselijke politie.

In 1943 belande ook Laura Geenen, net als wij, in het Jappenkamp Bangkinang. Maar nu als een alleenstaande vrouw. Na de oorlog heeft ze een man (naam onbekend) uit het mannenkamp Bangkinang leren kennen en is met hem naar Nederland vertrokken. De rest van hun leven hebben ze waarschijnlijk in de Achterhoek doorgebracht.
Laura is in Zwolle, Nederland op 5-4-1971 overleden en ligt ook daar begraven.

Up