| Video | Defensie.nl

Militair tehuis Bronbeek

Deze film gaat over het leven in het Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum Bronbeek in Arnhem. Het tehuis biedt ouderenzorg aan oud-militairen (veteranen) van de Nederlandse krijgsmacht en het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. Het Mediacentrum Defensie won met deze film de eerste prijs op het 24e International Defence Film Festival in Bracciano in Italië.

De film is ingesproken in het Engels.
https://www.defensie.nl/actueel/videos/2014/11/18/militair-tehuis-bronbeek

2 Comments

  1. Geachte heer Geenen,

    Al googlend op de naam “Kretzer” & “Padang” kwam ik op uw website terecht, waar u de moordpartij aan de Olo beschrijft. Helaas kon ik onder dat artikel geen comment plaatsen , vandaar dat ik het hier doe (sorry). Frederik Kretzer was een broertje van mijn opa en (dus) een oom van mijn vader. En inderdaad geen lieverdje, klein van stuk, goeie vechter, gemeen/hartvochtig naar de Inlandse ‘werknemers’. Bijzonder om dit verhaal te lezen, mijn opa (Hendrik Kretzer) vertelde dat praktisch zijn gehele familie tijdens de Bersiap is vermoord. Mijn opa en oma (Johanna Visser, meisjesnaam) zijn de dans ontsprongen en leefden volgens mij toen elders .

  2. Beste Anne,
    Ben nu 81 jaar. Ongeveer 7 jaar geleden heb ik via de internet cursus gevolgd hoe websites te bouwen. Toen wist ik nog niet hoe een plaats te geven voor commentaar. Heb wel een klein jaar aan de zaak Olo gewerkt. Zelf mensen die nog in leven zijn hebben mij met informatie geholpen. Heb zelf daarmee nieuwe vriendschappen meegekregen. Wat weet u zelf van de zaak af, dat ik nog niet weet?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Up