Indisch4Ever heeft mij naar aanleiding van onderstaande verwijderd!

Ik neem de vrijheid om via mijn website op de vele reacties/vragen die ik de laatste tijd, vooral prive heb gekregen, te moeten reageren. Vragen waar ik ben gebleven.

Gedurende de maand september j.l. zijn er wat persoonlijke kritieken geuit.

“O.a. Flikker toch op” en zoiets als “zielig” aan mij gericht. Daar werd niet door de webmaster via een email op gereageerd.

Blijkbaar werd dat toegestaan. En dus reageerde ik met “B’s commentaren doen me denken aan deze uitspraak van Godfried Bomans ‘Fascisme is wat ik voel als ik in een kamer vol met linkse mensen ben.’ En B zit in die kamer maar heeft het niet door!

Als een persoon, die woonachtig is in California, USA, denk ik namelijk dat in vergelijking met Amerika bijna alle Nederlanders links denken. Alleen die Nederlanders, die ook veel in het buitenland hebben gewoond en/of hebben gewerkt denken wat meer rechts. Dat links denken komt vooral door het subsidie sijsteem aan zowel de mens als aan allerlei clubjes en verenigingen. Het lijkt vaak op een kwestie van hand ophouden.

Wat hij, B, wel goed kan: genealogie, familiegeschiedenis, informatie over events.

Zijn site heeft zeker documentatie waarde. Zowel wat betreft gebeurtenissen in formele zin alsmede de persoonlijke, subjectieve belevingen. Dat zijn site ook een uitlaatklep is voor veel leed, emotie en treurnis dient absoluut behouden te worden. Daarom bezoeken veel mensen zijn sites. Zijn moderatie daarin is buitengewoon slecht.

Mijn reactie werd niet gewaardeerd. En ik ben van de lijst van I4E verwijderd.

Ron Geenen

26 Comments

 1. Sorry to hear that Ron Geenen! You are a good guy and a sharp thinker! I will here be back on your website!

 2. Beste Robert,
  Dank voor je compliment en je mening.
  Om informatie bezoek ik vele Indische sites/blogs. Vooral I4E had in het verleden mijn aandacht. Boeroeng, echte naam Henk Jan Verbaanschott, familie is ook afkomstig van Sawahkunto en Padang, west Sumatra. Ook Bo Keller uit de omgeving van Arnhem en anderen, komt uit West Sumatra, en blijft nu weg van I4E. Immers bijna alle Nederlandse boeken en artikelen gaan over Java met als toppunt Soerabaja. Echter de tijden in Nederland zijn aan het veranderen. Als Indo, buitenstaander en ingezetene van California, merk ik dat vooral de Indo’s, die in Nederland zijn geboren, grootgebracht en nooit in het buitenland hebben gewoond en/of hebben gewerkt, de mentaliteit van de blanda’s hebben overgenomen.

  Wat ik bedoel met de huidige vooral jongere gemiddelde Nederlanders: Bekrompen, dik, onverdraagzaam, moreel superieur boven ieder ander in de wereld beschouwend, praatziek, ongedisciplineerd, gebrek aan saamhorigheid, onbeleefd, onbehouwen en aan de drank.

  Veel van bovenstaande Nederlandse invloed is ook doorgedrongen op I4E. Lees de laatste commentaren en reacties op elkaar. Boeroeng echter accepteert dat, want ook hij heeft niet over de grens leren kijken.
  Ik las o.a. een bepaalde denk patroon van Nederlanders over Amerika:
  “In the Netherlands, 59% of people attribute negative characteristics to Americans. Specifically, they see people from the US as having extremist views and as overweight, dumb, paranoid and racist”.
  Velen van de Indo’s in Nederland weten niet eens dat over het algemeen de Amerikaan, ook de democraat, meer rechts denkt dan de meeste (rechtse) Nederlanders.
  Maar als ingezetene van SoCal mag ik dat blijkbaar niet zeggen. Ik ben nog wel welkom op JavaPost.nl
  Stay safe, Ron

 3. Beste Ron,
  Het is voor mij onbegrijpelijk dat jij geband bent door de beheerder van de site Indisch4Ever, in casu H.J. Verbaarschott. Triest. Vergeleken met commentaren op andere Nederlandse sites waren jouw inputs sweet cookies. Naar aanleiding van je ban rees bij mij de vraag wat wel en niet mocht op de site, wie wel of wie iets niet mocht, maar ook wat de ander moest vinden. Vrijheid van meningsuiting, uitwisseling van standpunten, fors debat, kennis, feiten, logica, ratio zijn kernwaarden. Daar refereer je indirect aan. Juist niet uitsluiten. Ron, houden zo, stay sharp ! Met betrekking tot de Nederlandse invloed op I4E : uiteraard heeft I4E een Nederlands denkraam en gedachtewereld. Dat is volstrekt logisch na 70 jaar succesvolle assimilatie ! Het tegendeel zou immers moeilijk uit te leggen zijn. De kennis hier ten lande over de USA, Trump en de Amerikaan in het algemeen is beperkt, gebiased en sterk beïnvloed of gemanipuleerd door onze (linkse) media. Dat is enorm triest voor zo’n groots en gastvrij land waar wij zoveel aan te danken hebben. Wees maar blij dat je daar woont. Had mijn moeder ‘ja’ gezegd in de 60er jaren van de vorige eeuw, dan was ik nu Amerikaan. Gelukkig heb ik tientallen jaren in andere landen wereldwijd gewoond en gewerkt en is de assimilatie daarom niet zo goed gelukt :-). Btw, I4E heeft mij ook geband maar ben welkom op Javapost ! Stay healthy !

 4. Hallo Ronny,
  Ik ben helemaal vergeten (ouderdom 🙂 om te informeren waarom ik geband ben door I4E. Het lijkt me correct om dat aan te geven. Dhr Verbaarschott a.k.a. Boeroeng steunt het extreem linkse Marxistische BLM en de linkse, agressieve organisatie Kick Out Zwarte Piet. De voorman van KOZP, Akwasi, deed eerder dit jaar tijdens een Black Lives Matter-demonstratie strafbare uitspraken ‘dat hij Zwarte Piet in zijn gezicht zou trappen als hij die zou zien’. A propos, Akwasi is een Ghanees, heeft onroerend goed en ontvangt subsidie. Verbaarschott wil Indo’s in de richting van BLM duwen. De banner bovenaan zijn site “Brown Lives Matter” (daarvóór nog Indos Lives Matter) lijkt in elk geval niets aan duidelijkheid over te laten. De huidige narrative slavernij (zwart) en anti-blank/Westers lijkt dan ook zijn instemming te krijgen. Impliciet betekent dit dat de racisme/huidskleur kaart wordt gespeeld met betrekking tot onze hele geschiedenis, identiteit, cultuur en opvattingen en Indo’s uit de hele diaspora (Nederland, USA, Australië, Brazilië, enz.). Ik heb Boeroeng aangegeven zijn opvattingen absoluut niet te delen. Ze zijn beperkend, stigmatiserend en negatief voor onze positie, gedachtengoed en de verscheidenheid die ons kenmerkt. Het is juist dat Boeroeng niet ver over de grens gekeken heeft (deze eerlijkheid siert de goede man) en het daardoor begrijpelijk wordt dat hij beperkt is in zijn zienswijze en opvattingen. Beste Ron, mede met het oog op jouw herhaalde opmerkingen dat Amerindos niet betrokken worden, een onmisbaar deel zijn van de héle Indo community (zie onder meer de oprichting van het Indisch Herinneringscentrum), dat afstemming met anders denkende Indo’s waar en wie dan ook een must is, zie je dat mijn verheldering consistent met jouw eerdere observaties. Ik werd hierdoor geband. We zien elkaar op Javapost.

 5. Ongelooflijk. Ik dacht al: waar is de heer Geenen?! Wat een schande Ronny. Ik denk overigens niet dat je het moet zoeken in dat Boeroeng a.k.a. de heer Verbaarschott zich Blanda voelt. De heer Verbaarschott probeert juist al jaren op zee (s)Linkse wijze onze gemeenschap te Indonesiseren, door onze Europese afkomst te bagatelliseren en te verloochenen. Het klopt wat Ron hierboven schrijft over de steun van de heer Verbaarschott aan links-extremistische organisaties en individuen als KOZP, De Grauwe Eeuw, Lara Nuberg etc. Hij wil Indo’s in het verdomhoekje plaatsen en ons een bepaalde zieligheid aanmeten die wij nooit gekend hebben. De site heeft een meerwaarde voor genealogie en informatie over een (bepaald soort) events, maar Indisch is het allang niet meer. Meneer Verbaarschott heeft het zwartmaken van andersdenkenden binnen onze gemeenschap tot kunst verheven. Iedereen die niet zijn links-extremistische agenda deelt moet het ontgelden. Het is puur bedrog, want de meerderheid van ons Indische Nederlanders denkt niet zo als hij. Verbaarschott polariseert en zet met zijn berichten op zijn website en Social media alles wat onze ouders en grootouders hebben opgebouwd bij het grofvuil. En dat semi-anoniem. Het is heel laag van meneer dat hij vanwege zijn eigen ego doelbewust onze gemeenschap zulke schade berokkent

 6. Beste Els Nieuwenhuis: Dank voor je steunende schrijven en je mening. Ik heb een kleine aanvulling.
  Boeroeng of Verbaarschott heeft wel steun op zijn weblog I4E. Er is dus een groepering van IndoBlandas.
  Ik noem ze met opzet zo, want als een Indo uit Amerika een bepaalde opmerking maakt, wordt hij meestal aangevallen.
  Daarbij gaan ze direct een postzegel aan de noordzee vergelijken met de grote landkaart Amerika. Pas geleden heeft iemand ook het pseudo Boeroeng aangenomen en een paar negatieve rake klappen uitgedeeld. Wie dat is weet ik niet. Maar de heren op I4E, heb ik zo’n idee, denken dat ik dat heb gedaan. De desbetreffende person heeft gewoon via de darkweb of via VPN, zijn naam geheim gehouden en kon niet via IP adres worden gevonden.
  Ik kreeg de informatie van een ander persoon mij toegestuurd. Dit gebeurde net voor Verbaarschott uiteindelijk het wist te blokkeren en te verwijderen.
  No iets. Een van de schrijvers op I4E is/was een persoon van de Ned. Inlichtingendienst.
  Het is een onbetrouwbare kliek.
  Nogmaals bedank en blijf gezond, Ron Geenen

 7. Beste Ronny,

  Ik ben de gene die onder het pseudoniem Boeroeng reageerde op I4E. En hij heeft niks weten te blokkeren, dat kan die namelijk niet, ik was simpelweg gewoon gestopt 😉

 8. Beste “pseudo” Boeroeng,
  Je identities is mij niet bekent. En als je het zo wilt houden, is het mij ook goed. Ik heb een vriend, die ook graag zijn naam o.a. prive wilt houden. En de I4E Boeroeng hem bij de naam noemde en hem liet weten, dat hij via de IP adres te weten kon komen, wie de persoon is, was die vriend er erg kwaad over. Zijn privacy is vreselijk belangrijk. Hij is tegelijk gekapt en moet niets meer van I4E hebben.
  Ik ben toen gaan uitzoeken hoe men zijn eigen naam kan beschermen. Mijn vraag aan jouw: Kan dat door gebruik van VPN? Je hebt zeker Boeroeng.nl ook geregistreerd? Kan Boeroeng van I4E jouw Email Boeroeng@boeroeng.nl verwijderen?
  Boeroeng WordPress.com weblog is Indiesch4Ever.nu, zoals je wel weet. Indiesch is een Nederlands woord en daar achter aan plakt hij een Engels woord.
  Ik heb een tijd geleden Indies4Ever.net vast gelegd.
  In ieder geval vond ik je inmengen geweldig. Die Boeroeng werd er echt zenuwachtig van. Zijn mede kornuiten werden er nerveus van en werden er muisstil van. Maar vlak er na ging een van de figuren iets opzetten, met gebruik van mijn voornaam en vroeg de anderen er een vervolg aan te geven.
  Twee anderen reageerden enthousiast. Dat deed mij denken dat ze mij ervan verdenken dat ik als pseudo Boeroeng optrad. M.a.w. jouw optreden had effect, maar ik moet dus voor hun oppassen. Ron

 9. Beste Ronny,

  wat vreselijk figuur is die heer Verbaarschott dat die jou de toegang tot zijn site heeft ontzegd. Alleen maar omdat jouw meningen hem onwelgevallig zijn. Zo zie je maar hoe onverdraagzaam en totalitair dit soort extreemlinkse types als de heer Verbaarschott denken. Dat de heer Verbaarschott zich daarmee totaal heeft vervreemd van het gros van Indisch Nederland deert hem niet. Zijn verbazing over teruglopende bezoekersaantallen veinst hij alleen maar. Wist je trouwens al dat het aantal ‘echte’ reageerders op zijn website de laatste jaren flink is geslonken? De heer Verbaarschott probeert dat te maskeren door zelf onder verschillende namen op zijn website te reageren. Daar trapt het kleine groepje trouwe reageerders steevast in. De heer Verbaarschott creeërt zo de illusie dat iedereen het met hem eens is. Wie echter verder kijkt dat de grenzen van zijn weblog ziet dat het ongenoegen over zijn opstelling groot is en groeit. Het overgrote deel van de Indo’s is het niet eens met Lara Nuberg, De Grauwe Eeuw, Denk, Bij1, het Dekolonisatie Netwerk etc. Toch gek dat propaganda van dat soort extreme organisaties steevast een plekje vinden op zijn website. Als de heer Verbaarschott dan toch tegengeluid krijgt van andere Indo’s beschuldigt hij hen ervan onder verschillende namen te reageren. Ik heb door de jaren dan ook geleerd dat hetgeen waarvan de heer Verbaarschott mensen beschuldigt vaak hetgeen is waaraan hij zelf schuldig is. Trek het je verder niet zoveel aan. Het is zonde voor de mensen die sporadisch iets op zijn website bekijken. Die zullen jouw commentaren dan broodnodig missen. Dat de heer Verbaarschott het zich denkt te kunnen permiteren om Indische iconen als Bo Keller en nu jou te verjagen zal als een boemerang in zijn gezicht terugslaan. Houd je taai en blijf gezond. Zeker nu. Met vriendelijke groet, Tony B

 10. Beste Tony, Dank voor je schrijven en duidelijke uitleg. Jaren geleden ben ik mij gaan verdiepen in de Indische geschiedenis. En vooral de geschiedenis op Sumatra waar mijn familie en ik vandaan kwamen. Zoals je ook wel weet zijn er zeer veel boeken en verhalen over Java op papier gezet. Daarom besloot ik om deel te nemen op Indo blogs in Ned. In de eerste jaren is dat mij ook aardig gelukt. Kreeg veel contacten. Echter nieuwe mensen, van een nieuwe generatie, zijn tegenwoordig de boel aan het verknallen.
  Ronny

 11. Hi Ronny,
  Ik denk dat de goede Kevin niet eens de kans krijgt om zijn commentaar op de I4E site geplaatst te krijgen 😊Vanwege het in een relativerend perspectief plaatsen van de visie van Verbaarschott (m.i. zeer links, onverdraagzaam t.a.v. andersdenkenden, polariserend, Indo gemeenschap in een bepaalde hoek drijvend , “zeer woke” en gewapend met een beperkte kennishorizon en projectie van gefrustreerd persoonlijk slachtofferschap op anderen) werd ik geband van de site. Zo gaat dat met vrije meningsuiting. Desondanks is Kevin’s idee moedig, maar sta svp niet verbaasd als er een roedel bloedhonden op je afkomt. NB : Gebruik je VPN ?

 12. Hello Ron,
  Jouw schrijven kan wel kloppen. Maar best het proberen waard denk ik. Ik gebruik vaak VPN. Maar dat vanwege de toegang tot Nederlandse pers informatie.
  Ik verplaatst mijn IP adres van Los Angeles naar Amsterdam. Mijn naam gaat dan ook schuil. Het enige dat ze krijgen te zien, denk ik, is mijn email adres.
  Ja, en dat is natuurlijk wel bekend. Ik zou dan, om geheel anoniem te blijven, b.v. een gmail.com met een pseudo naam er voor moeten opzetten.

 13. Ronny,

  Laat u niet kisten en blijf vooral uw gedachten delen want deze zijn waardevol. Meer dan ooit hebben wij uw stem nodig gezien de identiteitscrisis opgelegd door de demagogen van D66 zijn effect begint te hebben op de geesten van jonge indo’s dat dankzij het indische zwijgen de verhalen nooit of onvoldoende hebben meegekregen. Hoe goed sommige content ook mag zijn, Henk stelt zich op als een links-communistische despoot onder de lijfspreuk Brown Lives Matter, verre van het ideaal van Van Den Broeke en het Indisch Informatiepunt.

  Nogmaals steun en laat u absoluut niet de mondsnoeren.

 14. Dank voor je steun, Rudy. Ik ben ook inderdaad niet van plan om mijn mond te houden. Immers onze verhalen, zonder politieke inmenging, moet blijven verteld worden. Er zijn helaas Indo’s, die te veel onder de invloed van Nederland leven. Hun gedrag is daardoor ook veranderd. Ik ben echter nu wel te vinden op de weblog JavaPost.nl Het doet mij goed dat er nog vele Indische mensen zijn die geloven dat het echte gebeuren van onze geschiedenis verteld moet worden.

 15. Hi Ronny,

  Ik deel het standpunt van heer Rudy i.h.b. de identiteitscrisis van jonge Indo’s, de rol van politieke partijen en ook de rol van de gedachtenpolitie van typen als Verbaarschott met een heimelijke doch duidelijke politieke agenda. Daarnaast, wij oudere Indo’s hadden destijds inderdaad onze mond niet moeten houden. Wat betreft het gebruik van VPN. Verbaarschott speurde mijn IP adres op en stuurde mij tot mijn grote en zeer onplezierige verbazing , een email in vrij familiale en directe bewoordingen waar ik niet van gediend was. De combinatie van VPN met anonieme nickname en een gmail of hotmail account kan dit soort inbreuken vermijden. Dank voor de tip !

 16. Beste Ronny,

  Hoe gaat het met je en je moeder in Bandung. Leef je moeder nog? Jammer genoeg hebben wij cde corona ziekte in Nederland. Wij gaan regelmatig naar Bandung. Als je hullp wi vragen, dan is “programma Max”, het goede adres. Ik ben zelf een Menadonees met een Acehsche actergrond. Wij weten dat de “Indischen” tot 1950 de status hebben van “Indo-Europeaan”. Daarna wordt je indonesich staatsburger met de Ktp. Let wel in in Indonesie zelf is de discriminate groot. De Javanen hebben voor het zeggen. Hopende dat komende jaren een kentering komt in de geschiedenis van Indonesie. De meeste “keturunan” is Indonesisch staatsburger geworden. De meeste “indische” mensen met een hollandsche naam worden vanaf 1950 verbannen. En de wreedheden tegenover de stammen gaat voort.

 17. Beste Ernest< Mijn moeder heeft nooit in Bandung gewoond en geleefd. Dito ik. Vraag mij af hoe je aan Bandung komt? Ben geboren op west Sumatra, Sawahlunto. Mijn moeder in Padang. Mijn moeder Clair Elisabeth Chevalier heeft tot aan de oorlog in Padang en Sawahlunto gewoond. Mijn vader Eddie Geenen is ook in Sawahlunto geboren. Tijdens de oorlog is mijn vader door de jap maandenlang gemarteld geworden. Na de oorlog is hij naar Batavia vervoerd om in het ziekenhuis aldaar verpleegd te worden. Drie jaren later op 15 augustus 1948 toch overleden. 3Januari 1950 zijn we naar Ned. vertrokken.

 18. Verschrikkelijke vent die Verbaarschott. Denkt dat die eigenhandig alles dat onze ouders hebben opgebouwd om zeep kan helpen. De man is gek.

 19. Ja Bart, zo staan de zaken en de meningen bij diverse Indo’s in Nederland. Hebben zelf Indie niet meegemaakt en denken er alles van te weten.
  Teveel melk en kaas van de Blanda binnen gekregen.
  Dank voor je schrijven en je mening

 20. Ronny, wat een verhaal. Als trouwe lezer dacht ik al een tijdje waar is Ronny? Nu begrijp ik dat je bent gebandt. Wat een verschrikkelijk staaltje machtsmisbruik van die Verbaarschott. Bij de beste man zit sowieso een steekje los. Een paar maanden voor zijn dood sprak ik de ons aller gewaardeerde wijlen heer Keller. Ook hij voelde zich niet meer welkom bij Verbaarschott. Weggepest. Ondertussen loopt de griezel wel gewoon met het portret van wijlen de heer Keller na zijn dood op zijn website te pronken. Je moet maar durven. De heer Verbaarschott is de schaamte al heel lang voorbij.

 21. Beste Urs, Blij dat je mij wel schrijft. Dank je wel voor je steun. Als je iets verder op I4E gaat lezen, kan je ook het schrijven van van den Broek lezen, waarmee ik ook kontakt heb. Ik heb hem namelijk ook verteld dat bij kanker is geconstateerd. In mijn slokdarm ter hoogte van mijn maag.
  Ik wordt echter erg goed behandeld. De personen op I4E die vooral in Nederland wonen, natuurlijk onderleiding van de webmaster hebben het bericht doodgezwegen.
  Echte blandas en een stel lafaards.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Up